Kako produžiti garanciju?

Da vidite kako da produžite garanciju za proizvode koje ste kupili na dodatnu godinu garancije kliknite na ikonicu brenda Vašeg proizvoda (ukoliko se brend Vašeg proizvoda ne nalazi ispod znači da nema opciju produžetka garancije na dodatnu godinu).

bosch-alati-logo
Bosch green logo 2
dremel-alati-i-pribor-logo
makita
rew
zipper
rems20085
rothenberg
wiha
wilo
Gedore-red-alati-logo

Kolika je garancija na kupljeni proizvod?

• Bosch alati (Plavi profesionalni, Zeleni hobby alati, Dremel alati)

Bosch Professional plavi alati

(Pogledajte kako da produžite garanciju za Bosch plavi profesionalni alat i baterije ovde!)

36 meseci iznosi period garancije na Bosch profesionalne plave alate (osim pneumatskih, visokofrekventnih i exact  alata) koji se registruju u roku od 4 nedelje od kupovine putem interneta na stranici https://webapp.bosch.de/warranty/start!display.do.

Za plave Bosch Professional električne alate, garantni rok u slučaju da garancija nije produžena je 24 meseca za fizička lica, ili u slučaju korišćenja u komercijalne i profesionalne svrhe (pravna lica), 12 meseci.

Garancija na pneumatske alate je 2 godine i za pravna i za fizička lica (produžetak garancije za pneumatske alate nije moguć).

Litijum jonske baterije i punjači

24 meseca iznosi garantni period za Bosch litijum-jonske baterije i punjače koji se registruju u roku od 4 nedelje od kupovine putem interneta na stranici https://webapp.bosch.de/warranty/start!display.do. Ukoliko se ne registuju period garancije iznosi 6 meseci.

Zeleni Bosch Hoby i baštenski alati 

(Pogledajte kako da produžite garanciju za Bosch zeleni hobi-poluprofesionalni alat i baterije ovde!)

36 meseci iznosi period garancije na Bosch zelene Hoby i baštenske alate koji se registruju u roku od 4 nedelje od kupovine putem interneta na stranici https://www.bosch-do-it.com/rs/sr/hobimajstori/mybosch/index.jsp.

Ukoliko se ne registuju garancija iznosi 24 meseca za fizička lica, a 12 meseci za pravna lica (profesionalnu, industrijsku, ili komercijalnu upotrebu).

Produžetak garancije za sve Bosch Professional, Bosch hobby i baštenske alate i Bosch Litijum-jonske baterije se mora obaviti u roku od 4 nedelje od dana kupovine, kako bi bio važeći. Takođe garnatni list i sertifikat o produženoj garanciji morau biti adekvatno popunjen i datumi na fiskalnom računu, garanciji i sertifikatu o produženoj garanciji se moraju poklapati.

Napomena: Da bi trgovac priznao ovu garanciju, potrebno je uz garantni list priložiti i originalni račun. Garantni list mora biti uredno popunjen. Garantni list ne važi ukoliko je prepravljen, precrtan ili oštećen. Podaci sa alata i na svim dostavljenim dokumentima moraju da se slažu.

Da bi se priznala produžena garancija od 3 godine kupac mora da dostavi i sertifikat o produženoj garanciji uz garantni list i originalni račun.

bosch zeleni

Dremel alati 

Garancija na Dremel alate iznosi 2 godine, produživanje garancije nije potrebno.

• Makita alati

(Pogledajte kako da produžite garanciju za Makita profesionalni alat i baterije ovde)

Uz produžetak garancije na sajtu https://warranty.makita.eu/pub/index.php?makita=rs, garantni rok za sve Makita proizvode (osim za DFT, DFL, DTDA i DTWA seriju, Briggs & Stratton motore, Honda motore, za pneumatske alate, kompresore, akumulatore, punjače i akumulatorske lampe) iznosi 36 meseci.

Ako se ne produži garancija Makita pruža 12-mesečnu garanciju za profesionalnu, industrijsku upotrebu (pravna lica), 24-mesečnu garanciju za neprofesionalnu (ličnu) upotrebu – fizička lica, za besprekorno funkcionisanje svakog alata od datuma kupovine. U ovom periodu, Makita će besplatno popraviti sve kvarove alata koji su dokazano nastali u garantnom roku greškom u materijalu ili u proizvodnji.

Za litijum jonske baterije i punjače garantni period iznosi 24 meseca, ako je garancija produžena na sajtu https://warranty.makita.eu/pub/index.php?makita=rs. Ukoliko garancija nije produžena, garantni rok iznosi 12 meseci.

Garancija za pneumatske alate iznosi 2 godine za fizička lica, a godinu dana za pravna lica i ne postoji opcija produžetka.

Produžetak garancije se mora obaviti u roku od 4 nedelje od datuma kupovine, kako bi bio važeći.

Napomena: U slučaju da upućujete garantni zahtev, alat treba da pošaljete, zajedno sa originalnim dokazom o kupovini (npr. računom), garantnim listom i potvrdom o produženoj garanciji (ukoliko ste produžili garanciju na 3 godine na internet sajtu: www.makita.rs), na adresu kompanije Makita ili na adresu ovlašćenog servisa (prema spisku na ovom garantnom listu ili potvrdi o produženoj garanciji.

three_year_250x250png